Verzorging van uw pruik

Voor het onderhouden van uw pruik is enige aandacht vereist, dit om uw pruik in goede conditie te houden. Als er verkeerd geborsteld wordt, kan de pruik onherstelbaar beschadigd worden.


Hoe borstel ik een pruik:

Neem de pruik met één hand in het hoofdnet, nu hangt de pruik op uw hand alsware hij op het hoofd hangt. Omklem de pruik met de andere hand halverwege, zodat er een staart ontstaat. Wij adviseren het gebruik van een grove kam met goede buigzame plastic uiteinden of een antiklit borstel.

Het beste is om eerst de klitten met uw vingers subtiel te verwijderen en daarna uw pruik van onder naar boven te borstelen. Bij een lange pruik adviseren wij dit te doen op minimaal 2 verschillende hoogtes. De meeste klitten zult u onderaan aantreffen. Trek nooit te hard aan een klit, dit kan ervoor zorgen dat het haar loskomt van het haarnet.
Aangezien onze pruiken van synthetisch materiaal zijn, raden wij u af een hete föhn of een stijltang te gebruiken.


Hoe was ik een pruik:

Was uw pruik niet te vaak, maar enkel wanneer dit echt nodig is. Zorg er eerst voor dat (nagenoeg) alle klitten eruit zijn (op de manier zoals hierboven toegelicht). Wij adviseren voor het wassen het gebruik van babyshampoo en daarna crèmespoeling, maar u kunt ook speciale pruikenshampoo gebruiken.

Vul een bak/teil met lauw water (liever iets kouder dan warmer) en dompel daarna uw pruik onder in de teil. Verdeel de shampoo over het haar en masseer dit heel lichtjes en zeker niet stevig door de pruik heen. Vervolgens spoelt u de pruik uit met koud water, net zo lang tot de shampoo eruit is.

Herhaal dit zelfde proces met de crèmespoeling.

Daarna hangt u de pruik te drogen door deze uit te hangen op bijvoorbeeld een pruikenstandaard. Het drogen van een pruik neemt enige tijd in beslag.

Klik hier om terug te keren naar ons assortiment pruiken